Vigtigheden af pauser

 

Et filosofisk indlæg om pause, som måske er værd at læse til ende. Ordbogen siger; at pause er et kortere eller længere ophold.

Pause kan være noget, vi giver os selv. Det kan også være noget vi giver til andre. Alt lige fra en kunstnerpause; en stille stund til et frikvarter eller en stilletime. Når vi får pause eller holder pause, så sætter det gang i en proces hos os. Vores krop lader op og gør sig klar til noget nyt. I en pause kan du måske opleve, at du går fra at være meget indadvendt til igen at have lyst til at møde verdenen. Lidt fascinerende.

En pause er ofte tid til noget “andet”. Tid til reflektion. En pause kan give luft, overskud og energi. Pauser kan være opføltende og måske også det modsatte. Tror at nogle kan opleve pause som direkte kvælende og ødelæggende . Mens andre igen føler kedsommeligheden og måske kan bruge den til at lade tankerne rulle på en afslappende og uforpligtende måde og måske i sidste ende opleve kreativitet.

Pause kan foregå alene eller sammen med andre. Nogle af os er mere udadvendte end andre. Nogle har behov for alene-pauser, mens andre igen har svært ved pauser for sig selv. Skal vi være alene i en pause kan musik være et supplement. Musik kan også være et godt redskab til at få de afslappende tanker igang og være med til at en pause bliver endnu bedre.

For eksemplets skyld, så træk vejret dybt, dybt ind, luk måske øjnene og slap af – et øjeblik. Kan du det? Kan du mærke dig selv og være bevidt om, at du slapper af og at det er okay at slappe af. Det kan være godt at øve sig på.

Der er ingen tvivl om, at det kan være svært at holde pause. For nogle endda helt umuligt at holde pause. Hvis du har svært ved den lille øvelse, kan du være i en meget travl periode, hvor du reelt har brug for at geare ned. I en travl hverdag, kan det være svært at finde både tid og plads til pauser.

Er du mellem dem, som først kan slappe af, når alle andre er ude af øje og sind, så kan du måske have fordel i at finde mange små pauser i løbet af dagen. Det kan være 2 minutter længere på toilet, 2 minutter længere under bruseren eller 2 minutter længere om at lægge tøj sammen. Alt i alt, så find nogle nye måde at holde pause på.

Med disse ord, NYD DIN PAUSE OG GØR DIG KLAR til at møde verdenen igen.